Mies teki Rubikin kuution juustosta – herkullinen lopputulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rubikin kuution on kehittänyt unkarilainen Erno Rubik, jonka ideana oli avartaa pelin avulla arkkitehtiopiskelijoiden kolmiulotteisen ajattelun kykyä. Nykyisin kuution ympärille on kertynyt vankka fanikunta, jotka pyrkivät ratkaisemaan kuution mahdollisimman nopeasti eri tilanteissa.

Yksi Rubikin kuution ratkomiseen hurahtaneista on Tony Fisher -niminen mies. Nyt hän on valmistanut Rubikin kuution yksinkertaisemman version juustosta. Cheddarjuustosta valmistettu lelu vaatii varmaankin kypsentämisen käpälöimisen jälkeen, mikäli haluaa hyödyntää herkkupalat myöhemmin esimerkiksi ruoanlaitossa.

Sama mies on valmistanut Rubikin kuution myös kynttilöistä. On laskettu, että Rubikin kuutio on mahdollista ratkaista mistä tahansa asennosta 20 siirrolla. Rubikin kuutio voi olla 43 triljoonassa eri asennossa. Rubikin kuution ratkaisemisen maailmanennätysaika on 4,591 sekuntia.