Pakkanen piinaa Italiaa – lumi peitti Venetsian gondolit, suihkulähde jäätyi Milanossa

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on saatu nauttia viimeiset pari viikkoa upeasta talvisäästä, kun aurinkoa, lunta ja pakkasta on riittänyt. Parhaillaan menossa on ensimmäinen kunnon talvi vuosikausiin. Suomessa tämä on normaalia, mutta samaan aikaan Etelä-Euroopassa lumi ja pakkanen piinaavat.

Erityisesti Italia on kärsinyt poikkeuksellisen kylmästä säästä, sillä äskettäin Roomaan satoi ensikerran lunta vuosikymmeniin. Nyt tuoreissa kuvissa nähdään lisäksi miten esimerkiksi Venetsian maailmankuulut gondolit ovat peittyneet paksun lumivaipan alle. Kuukausi sitten gondolit jäivät kuiville, kun poikkeuksellinen säätila vei veden niiden kanaaleista.

Ennätyspakkanen on saanut lisäksi esimerkiksi suihkulähteet jäätymään ympäri maata. Näissä kuvissa nähdään miten Milanossa sijaitseva kuuluisan Piazza Castellon suihkulähde on jäätynyt lämpötilan laskettua reilusti pakkasen puolelle.

Milanon pakkaset, Kuva: Splash
Milanon pakkaset, Kuva: Splash
Venetsian pakkaset, Kuva: Splash
Venetsian pakkaset, Kuva: Splash