LEGO vähentää öljypohjaisen muovin käyttöä – tilalle kasviperäinen vaihtoehto

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lelujätti Lego on ottanut askeleen kohti ympäristöystävällisempiä valmistustapoja. Yhtiö ilmoitti vähentävänsä öljystä valmistettavan muovin käyttöä. Legon ensimmäiset ympäristöystävälliset palikat valmistetaan sokeriruokopohjaisesta polyteenistä. Teemaan sopivasti ne esittävät kasveja, kuten puita ja pensaita.

Tanskalaisyhtiö sijoitti vuonna 2015 miljardi kruunua öljypohjaisen muovin korvaavan materiaalin etsimiseen. Sokeriruoko on peräisin Brasiliasta. Legon edustaja kertoo Mashable-sivustolle yhtiön huolehtineen, että sen kasvattamiseen ei hakata sademetsää.

Legon tavoitteena on siirtyä vähän kerrassaan ympäristöystävällisempiin materiaaleihin. Tavoitteena on, että suurin osa yhtiön ydintuotteista olisi vuoteen 2030 mennessä valmistettu vähemmän ympäristöä kuormittavilla keinoilla.