6 helppoa keinoa polttaa rasvaa – yhden keinon jokainen osaa

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Painon pudottaminen ja laihduttaminen vaativat ihmiseltä kärsivällisyyttä. Varsinkin rasvan polttaminen voi osoittautua monien kohdalla laihdutusprojektin loppuvaiheilla kaikista vaikeimmaksi osuudeksi. Nyt ammattilaiset paljastivat Women’s Health -sivustolle parhaat vinkkinsä, joiden avulla rasva lähtee palamaan nopeammin.

1. Nuku pitkät yöunet

Tutkimusten mukaan 8,5 tuntia yöunia nukkuvat henkilöt pudottivat painoaan kaksi kertaa enemmän viikon aikana kuin 5,5 tuntia nukkuvat.

2. Tee hengitysharjoituksia

Stressihormonit saavat kehon tilaan, jossa se varastoi rasvaa. Meditointi ja hengitysharjoitukset rauhoittavat mielen ja karkottavat stressiä.

3. Syö joka kolmas tai neljäs tunti

Säännöllinen syöminen tehostaa ruoansulatusta ja auttaa nälän pysymään loitolla, mikä auttaa henkilöä tekemään terveellisempiä valintoja ja pitämään annoskoot järkevinä.

4. Proteiini, rasva ja hiilihydraatit

Syö joka aterialla noin 35 prosenttia proteiinia, 35 prosenttia hyvä rasvoja ja 30 prosenttia hiilihydraatteja.

5. Lihaskuntotreeni

Tee raskas lihaskuntotreeni kolme kertaa viikossa. Lihasten kasvattaminen lisää henkilön energian tarvetta ja auttaa polttamaan rasvaa.

6. HIIT-treeni

Treenaa välillä myös kovasykkeisellä HIIT-metodilla, jossa treenataan kovaa esimerkiksi 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen pidetään vain 10 sekunnin tauko ennen seuraavaa pyrähdystä.