Emma Watson lahjoitti 1,1 miljoonaa euroa seksuaalisen häirinnän vastaiselle työlle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emma Watson tunnetaan parhaiten näyttelijänä, mutta tähti on myös toiminut muun muassa YK:n hyvän tahdon lähettiläänä. Nyt Harry Potter -elokuvista maineeseen noussut Watson on tehnyt mittavan lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

Emma Watson lahjoitti miljoona puntaa, eli noin 1,1 miljoonaa euroa Justice and Equality Fund -kampanjalle. Kampanjan tarkoituksena on kamppailla niin töissä kuin vapaa-ajallakin tapahtuvaa seksuaalista häirintää vastaan Iso-Britanniassa.

BBC:n mukaan kampanja aloitettiin pian sen jälkeen, kun yli 200 brittiläistä tähteä allekirjoitti työssä tapahtuvan seksuaalisen ahdistelun lopettamista vaativan avoimen kirjeen. Kampanjaa ovat tukeneet rahallisesti myös muun muassa Keira Knightley, Noomi Rapace ja Tom Hiddleston.