Sipulissa ja artisokassa yllättäviä terveyshyötyjä – todellisia terveyspommeja!

Lifestyle Ohhoh! Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten terveyteen vaikuttaa paljon se, millaista ravintoa keho joutuu käsittelemään. Ympäristöllä, liikunnalla ja ruoalla on todella suuri vaikutus erilaisten sairauksien syntymiseen ja myös niiden ehkäisemiseen. Nyt valkosipulista, purjosta, artisokasta ja sipulista on löydetty yllättäviä terveysvaikutuksia.

Valkosipuli, sipuli, purjo ja artisokka ruokkivat suoliston hyviä bakteereja niiden prebioottisten ominaisuuksien ansiosta. Daily Mail -sivusto kertoo nyt Coloradon yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että nämä ruoka-aineet vaikuttavat myös unenlaatuun ja sitä kautta ihmisten kokonaisvaltaiseen terveyteen.

Tutkijat huomasivat, että näitä prebioottisia ruoka-aineita syövät saivat yön aikana pidempään syvää unta, joka on kaikista unen vaiheista juuri se, joka parantaa ja korjaa yön aikana ihmisten kehoa. Aiemmin tutkimuksista on käynyt ilmi, että prebioottisten ruoka-aineiden positiivinen vaikutus suoliston terveyteen vaikuttaa myös positiivisesti mielentilaan ja ehkäisee stressiä.