Voiko horoskoopin tunnistaa ulkonäöstä? Näin testissä kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset arvostelevat alitajuisesti toisiaan heti ensimmäisten sekuntien aikana tavatessaan uuden ihmisen. Toisen ihmisen eleet, puhe ja pukeutuminen voivat antaa toisille kuitenkin välillä ihmisistä aivan erilaisen kuvan siitä millaisia he ovat oikeasti.

Nyt Cut-kanava teki hauskan kokeilun, jossa henkilöiden tuli arvata tuntemattomien ihmisten horoskooppimerkit pelkän ulkonäön ja pienen juttutuokion perusteella. Monet ihmisistä uskovat horoskooppeihin ja siihen, että ne määrittävät pitkälti sen millainen henkilö on luonteeltaan ja jopa ulkonäöltään.

Kaksi miestä ja yksi nainen laitettiin arvaamaan koehenkilöiden horoskooppimerkit. Kaksi arvuuttelijaa uskoivat horoskooppeihin, mutta toinen miehistä piti horoskooppeja pelkkänä satuna. Kokeilu todisti sen, että pelkän olemuksen ja käytöksen perusteella horoskooppia on lähes mahdotonta arvata oikein.