Tutkija vahvisti: Mehu voi vähentää ryppyjä huomattavasti

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että happamat kirsikat toimivat erinomaisesti palautumisessa ja unenlaadun parantamisessa. Nyt on saatu selville, että kirsikat parantavat myös ihon elastisuutta ja vähentävät ikääntymisen merkkejä.

Michigan State -yliopiston tutkijat ovat Daily Mail -sivuston mukaan saaneet selville, että kirsikkamehun juominen päivittäin hidastaa ikääntymisprosessia. Kirsikoiden ainesosat vähentävät ihon tulehduksia ja estävät myös ihon ryppyyntymistä. Tutkimuksen myötä saatiin selville, että eniten kirsikoita nauttivien ihmisten ihossa nähtiin 46 prosenttia vähemmän ikääntymisen merkkejä ja ryppyjä.

Ryppyjen estämisen ja vähentämisen lisäksi kirsikoiden syöminen ja kirsikkamehun juominen lieventävät myös monia ihosairauksia. Muun muassa aknen punoitus voi vähentyä, minkä lisäksi ihon ärtyneisyys, ruusufinni, psoriasis ja krooninen ihottuma voivat lieventyä huomattavasti.