NASA julkaisi upean kuvan – valtavat myrskyt riepottelevat Jupiteria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla maailmaa on viime viikkoina kärvistelty hyytävien pakkasten ja muiden äärimmäisten sääilmiöiden keskellä, mutta Jupiterissa myrskyt ovat omaa luokkaansa. Tämä ilmenee NASAn tuoreesta kuvasta.

Juno-luotain on kuvannut Jupiterin Pohjois- ja Etelänavalla esiintyviä sykloneita. Nopeasti katsottuna uunissa lämpeävää pizzaa muistuttavassa komposiittikuvassa nähdään suurikokoinen sykloni ja kahdeksan sitä ympäröivää pienempää myrskyä.

Myrskyt vastaavat kategorian 5 hurrikaania, ja tuulet voivat puhaltaa niissä jopa lähes sata metriä sekunnissa. Syklonit ovat tuhansien kilometrien kokoisia.

– Jokainen Jupiterin pohjoisnavan sykloneista on lähes yhtä leveä kuin Italian Napolin ja New Yorkin etäisyys. Etelänavan myrskyt ovat vielä suurempia, INAF-tutkimuslaitoksen Alberto Adriani kuvailee tiedotteessa.

 

NASA
NASA