Star Wars laajenee televisioon – mukana Iron Man -ohjaaja

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -saaga on laajenemassa valkokankaalta myös televisioon. Lucasfilm-yhtiö suunnittelee näyttelijöin toteutettavaa sarjaa, joka sijoittuu elokuvien maailmaan.

Toistaiseksi nimeämättömän Star Wars -sarjan tuottajana ja käsikirjoittajana toimii Jon Favreau. Hänet tunnetaan parhaiten Iron Man ja Viidakkokirja -elokuvien ohjaajana. Favreau myös näyttelee tulevassa Solo: A Star Wars Story -elokuvassa.

Lucasfilmin johtajan, Kathleen Kennedyn mukaan Favreau tulee työskentelemään sarjassa lukuisten eri käsikirjoittajien ja ohjaajien parissa. Sarjaa esitetään Yhdysvalloissa Disneyn omassa suoratoistopalvelussa.

Lucasfilmin ja Disneyn tiedetään suunnittelevan myös muita Star Wars -aiheisia sarjoja. Tähän asti kaikki elokuvista ammettavat sarjat, kuten juuri päätöksensä saanut Star Wars Rebels, ovat olleet animaation voimin toteutettuja.