Tutkija yritti leikittää kissapetoja – näin reagoivat laserosoittimeen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laserosoittimen avulla voi leikittää eläimiä, sillä esimerkiksi kissat menevät valopisteestä hurmioon. Ne jaksavat juosta laserosoittimen valon perässä jopa hengenvaarallisen kauan. Nyt eläintutkija halusi testata, että miten suuria kissapetoja laservalo vielä kiinnostaa.

Dolph C. Volker on eläintutkija, joka on erikoistunut suuriin kissapetoihin. Mies tutkii puumien, tiikereiden, pantterien ja gepardien käytöstä päivittäin Etelä-Afrikassa Cheetah Experience -tilalla. Nyt Volker halusi tehdä kokeilun, jossa hän selvitti, että kiinnostaako suurempia kissapetoja leikkiä laservalolla.

Videolla nähdään miten Volker yrittää leikittää kissapetoja. Vain harva jaksaa kiinnostua pienestä valopisteestä edes sen verran, että huomaisi valon. Pienemmät ja vikkelämmät aavikkoilvekset ja servaalit olivat kuitenkin hyvin innoissaan laserosoittimesta ja jahtasivat valoa täysin haltioituneina. Tämä johtui tutkijan mukaan siitä, että ne saalistavat luonnossakin pienempiä eläimiä, minkä vuoksi ne yhdistävät myös pelkän valopisteen pyydystämiseen.