The Cranberries julkaisee uuden levyn – Dolores O’Riordan kuoli levytyksen jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Cranberries -yhtyeen laulaja Dolores O’Riordan menehtyi yllättäen Lontoossa tammikuussa. Nainen oli kuitenkin ehtinyt äänittää yhtyeen kitaristi Noel Hoganin kanssa uutta tuotantoa, jonka oli määrä ilmestyä myöhemmin tänä vuonna. Levy tullaan julkaisemaan Dolores O’Riordanin menehtymisestä huolimatta.

The Cranberries -yhtyeen virallisessa tiedotteessa kerrotaan, että yhtye julkaisee viime kesänä nauhoittamiaan kappaleita alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Dolores O’Riordan oli ehtinyt osallistumaan yhtyeen 25-vuotisjuhlalevyn nauhoituksiin ennen kuolemaansa. Yhtye on päättänyt saattaa albumin viimeistelemisen ja julkaisemisen loppuun.

Tuotanto oli hetken tauolla laulajan poismenon jälkeen. Albumi ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Levyllä on uudelleen masteroituja, mutta julkaisemattomia kappaleita vuosien varrelta sekä bonusmateriaalia. The Cranberries aloitti vuonna 1989.

This month marks the 25th anniversary of the release of our debut album “Everybody Else is doing it so why can’t we”. In recent weeks we have had a number of media enquiries asking if we were planning anything to commemorate this milestone. We can confirm that that since last summer the band had been working with Universal Music on the creation of a very special 25th anniversary edition of the album, a newly re mastered version with previously unreleased material of ours as well as other bonus material from the era of our debut album. We had planned to release this special edition this month to coincide with the 25th anniversary. However, given Dolores’ passing in January we put the entire project on hold. In recent weeks we revisited this. After much consideration we have decided to finish what we started. We thought about it and decided that as this is something that we started as a band, with Dolores, we should push ahead and finish it. So that’s the plan, to finish the project and get the special 25th anniversary edition album out later this year. We will also be completing the recording of a new studio album as previously announced, which we also started last year and for which Dolores had already recorded the vocals. All going well we hope to have this new album finished and out early next year. We will keep you all up to date as things progress. Noel, Mike and Ferg #thecranberries #cranberries #25 #anniversary #dolores

A post shared by The Cranberries (@thecranberries) on