Nainen löysi maailman vanhimman pullopostin – peräisin 1800-luvulta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun australialainen Tonya Illman löysi Perhissä sijaitsevalta hiekkarannalta vanhan pullon, hän kuvitteli sen olevan vain hieno koriste kirjahyllyynsä. Pullon sisältä paljastui kuitenkin jotain arvokkaampaa.

Vanhan gin-pullon sisään oli kääritty vanha paperi. Tonyan kuivattua sen perheensä kanssa hänelle selvisi paperilla olevan käsinkirjoitettu, saksankielinen viesti. Löytö toimitettiin merenkulkuun erikoistuneelle arkeologi Ross Andersonille.

Anderson totesi pullon ja viestin olevan aitoja. Hänen saksalaiset kollegansa todistivat kirjeen käsialan kuuluneen Paula-nimisen laivan kapteenille. Pulloposti oli lähetetty kesäkuussa 1886, jolloin alus seilasi noin 965 kilometrin päässä Australian rannikosta.

132 vanha viesti on vanhin koskaan löydetty pulloposti. Aikaisempi ennätys kuuli 108 vuotta vanhalle viestille. Tonya Illman on ABC-uutissivuston mukaan luovuttanut löydöksen paikalliselle museolle, jossa se tulee olemaan näytillä seuraavan kahden vuoden ajan.