Oletko itsekäs parisuhteessa? Näistä merkeistä tiedät

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Oman parhaansa ajatteleminen on varmasti lähes jokaisella ihmisellä sisäänrakennettu ominaisuus, joka tulee ihmisille luonnostaan. Parisuhteessa kumppaneiden tulee kuitenkin kyetä ajattelemaan myös toisen ihmisen parasta, vaikka se toisinaan tarkoittaisikin omasta mukavuudesta tinkimistä.

Healthista-sivusto listasi neljä merkkiä, joista tiedät oletko liian itsekäs omassa parisuhteessasi ja tulisiko sinun ajatella kumppaniasi enemmän.

1. Pidät listaa kumppanisi virheistä

Jokaisen riidan päätteeksi ajattelet, että tulet muistamaan tämän tilanteen aseenasi aina myöhempää sopivaa käyttöä varten. Jos huomaat tekeväsi näin, yritä heti antaa anteeksi kumppanillesi kun tilanne on keskusteltu äläkä tuo vanhoja riitoja enää uusiin kinasteluihin.

2. Mietit miten saat tahtosi läpi

Et oikeastaan koskaan haluaisi taipua kumppanisi tahtoon vaan käytät paljon aikaa ja energiaa siihen, että mietit miten voisit saada asiat menemään haluamallasi tavalla.

3. Välität enemmän siitä miltä näytät kuin toisen tunteista

Pakotat kumppanisi tekemään kanssasi asioita vain siksi, että ne saavat teidät näyttämään paremmilta muiden silmissä. Kalliit ravintolat, näyttäytymiset ja isot juhlat eivät kuitenkaan ole kumppanin mielipahan arvoisia.

4. Teet uhrauksia vain jos hyödyt niistä myöhemmin

Suostut kompromissiin ja myönnyt eri tilanteissa toisen tahtoon vain silloin kun tiedät, että pystyt käyttämään tätä tilannetta myöhemmin omaksi hyödyksesi.