Toimistotorni räjäytettiin maan tasalle – purkuräjäytys vaatii tarkan suunnittelutyön

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tapana raivata talo kokonaan matalaksi uuden tieltä ja se toteutaan usein hyvin nopealla aikataululla. Tällöin saatetaan turvautua talon hallittuun räjäyttämiseen. Räjäytys on laajamittaista suunnittelua vaativa työ, eikä siinä saa tehdä yhtäkään virheliikettä.

Kentuckyn Frankfortissa on nyt räjäytetty kaupungin korkein rakennus, 28-kerroksinen Capital Plaza Tower. Vuonna 1972 rakennetun talon tilalle tulee uusi ja moderni toimistorakennus parkkihalleineen. Räjäytetyssä rakennuksessa ei ole ollut toimintaa vuoden 2016 jälkeen, Fox News uutisoi.

Huonokuntoisia taloja ja siltoja on helpoin purkaa räjäyttämällä. Olemme esitelleet videoita, joilla pannaan taloja, rakennuksia, siltoja ja piippuja maan tasalle. Purkuräjäytyksen jälkeen rakennusjäte käsitellään koneellisesti.