Valvontakamera kuvasi murtautujan – seuraus kuin sketsiohjelmasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Valvontakameroiden kuvaamille videoille päätyvät rikolliset edustavat usein heikkoälyisempää ihmisryhmää. Nyt on julkaistu eläinsuojelutalossa taltioitu video, jolla nähdään purkka-automaatin varastamista yrittävä mies. Valvontakameran materiaali muistuttaa sketsiä.

Kalifornian osavaltion pääkaupunki Sacramentossa on kuvattu video, jolla nähdään vähä-älyinen murtomies. Naamioitunut varas sujahtaa Front Street Animal Shelter -nimisen eläinsuojelujärjestön ovessa olevasta koiranluukusta sisään. Sen jälkeen hän yrittää anastaa aulassa seisovaa purukumiautomaattia.

Associated Pressin julkaisema video todistaa, että varkaille kelpaa kaikki. Tai kelpaisi, mikäli he vain onnistuisivat kunniallisesti saamaan saalinsa murtokohteesta mukaansa. Mies tajusi lopulta viedä purukumiautomaatin ulos toisesta ovesta, koska se ei mahtunut samasta koiranluukusta, mistä hän oli tullut sisään. Sen sijaan hän ei tajunnut napata aulan pöydällä olleita lahjoitusrahoja mukaansa.