Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö tekevät paluun – ensi kesänä festarikeikoille!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hiphop-yhtyeiden legendoihin lukeutuvat Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö tekevät paluun, ja yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa kolmelle yhteiselle festarikeikalle. Kotimaisen hiphopin uranuurtajat juhlivat Rähinä Recordsin 20-vuotista taivalta ensi kesänä yhteiskeikoilla Summer Upissa, Pipefestissä ja Blockfesteillä.

Elastisen ja Iso H:n muodostaman Fintelligensin debyyttialbumi Renesanssi näki päivänvalon vuonna 2000. Kaksikko on sittemmin julkaissut kuusi Suomen musiikkikentän mullistanutta pitkäsoittoa, joista viimeisimpänä vuonna 2011 ilmestynyt Täytyy Tuntuu. Fintelligens teki ensimmäisen paluunsa viiden vuoden tauon jälkeen vuonna 2008, jolloin Stara tapasi parivaljakon haastattelun merkeissä. Katso videohaastattelu kahdessa osassa tästä alta.

Kapasiteettiyksikkö julkaisi vuosina 2001-2006 viisi albumia, joilta muistetaan esimerkiksi Pakko Saada Sut ja Tää On Mun Stadi -kappaleet. Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön perustama levy-yhtiö Rähinä Records sai alkunsa jo vuonna 1998 ystävien unelmasta tehdä suomalaista hiphopia ja kaikki itse ilman välikäsiä. Rähinä on sittemmin julkaissut yli 50 albumia ja nostanut koko kansan tietoisuuteen artisteja kuten Cheek, Brädi ja Nelli Matula.