Pelastuslaitos muistuttaa lemmikkiperheitä: ”Varmista hyvinvointi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tulipalojen määrä on ollut viime vuosina selvässä laskussa, mutta edelleen niitä tapahtuu noin 12.000 vuodessa. Tulipaloissa menehtyy runsaasti lemmikkejä, ja nyt Pirkanmaan pelastuslaitos muistuttaa, että lemmikkiperheiden olisi hyvä valmistautua ikäviin poikkeustilanteisiin.

– Varmista lemmikkisi hyvinvointi myös poikkeustilanteessa. Lemmikkieläinkortteja ja -tarroja saatavilla, Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo Twitterissä.

Pelastuslaitos on julkaissut verkossa kotitalouksien tulostettavaksi kaksi erilaista tarraa, jotka voidaan teipata tai liimata tarralla asunnon ulkopuolelle. Nämä ”Asunnossa lemmikkieläin” ja ”Lemmikkini on kotona yksin” -merkinnät kertovat pelastajille, että asunnosta tulee etsiä myös lemmikkiä.

Tällainen ilmoitus voi pelastaa lemmikin hengen, sillä lemmikit hakeutuvat tulipalon sattuessa usein piiloon, josta pelastajien on niitä vaikea löytää. Voit tulostaa tarrat tämän linkin takaa löytyvältä verkkosivulta.