Apple kehittelee ruoanmurut kestävää näppäimistöä

Digi · Tim Isokivi

Tietokoneiden näppäinten väliset raot täyttyvät usein ruoanmurusista, pölystä ja muusta roskasta. Tämö voi johtaa ongelmiin, jonka ratkaisu vaatii pahimmillaan korjauttamista tai jopa näppäimistön vaihtoa.

Nyt 9 to 5 Mac uutisoi Applen kehittelevän murusia hylkivää näppäimistöä. Taannoin julki tulleessa patentissa kuvaillaan tapoja, joilla tämä voisi onnistua.

Yhdessä ideassa jokaisen näppäimen välissä olisi suoja, joka puhaltaisi ulos ilmaa joka kerta kun niitä painetaan. Ilman olisi tarkoitus putsata pois mahdolliset roskat. Toisessa ehdotuksessa näppäimiä suojaisivat eräänlaiset harjat tai pyyhkimet.

Osassa uusista Macbookeista on niin kutsuttu perhosmallinen näppäimistö, jonka kerrotaan olevan aikaisempia malleja kestävämpi. Tästäkin huolimatta nappien alle päätyvät murut ja pöly saattavat edelleen aiheuttaa ongelmia laitteen käytössä.

 

Apple