Asunnon ilmeen voi muuttaa helposti ja nopeasti – maalaa nämä kohdat kodista

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kevät saa ihmiset kiinnittämään yhä enemmän huomiota kodin sisustukseen ja tunnelmaan. Ikkunoista sisään kulkeutuvat auringonsäteet paljastavat kodin ongelmakohdat helposti, jolloin monen sormet syyhyävät päästä siivous- ja sisustushommiin.

Jo pelkästään sisustustekstiilien vaihtaminen antaa kotiin uudenlaista ilmettä, kun verhot, koristetyynyt ja matot vaihtuvat uusiin. Myös koriste-esineitä vaihtamalla ja huonekalujen paikkaa vaihtamalla voi saada tarvittavan muutoksen aikaiseksi. Jos haluaa pysyvämpää ilmeen kohottamista, kannattaa hankkia maalipurkki ja pensseli.

Pienellä pintakäsittelyllä voi muuttaa kodin ulkonäköä kokonaisvaltaisesti. Harva esimerkiksi hoksaa maalata ulko-oveaan katseen vangitsevalla värillä sisäpuolelta. Maalia voi panna myös yksittäisiin kalusteisiin tai taulujen kehyksiin. Koko huoneiston energia muuttuu jo pelkästään listojen tai katossa olevien yksityiskohtien maalamisella tehostevärein.