Suomalainen Rendel-elokuva leffateattereihin Japanissa

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen supersankarielokuva Rendel jatkaa maailmanvalloitustaan. Alkuvuodesta elokuva julkaistiin Yhdysvalloissa ja nyt se on saavuttanut yhden tavoitteistaan päästessään Japanissa elokuvateatterilevitykseen. Huhtikuussa Rendel julkaistaan myös Ranskassa ja Kanadassa.

Yhteensä elokuvaa on myyty tähän mennessä lähes 40 maahan. Huhtikuussa Rendel nähdään myös Belgiassa, sillä elokuva on valittu 36. kerran järjestettävään Brussels International Fantastic Film Festivalin (BIFFF) viralliseen ohjelmistoon. Kyseessä on yksi maailman suurimmista genre-elokuvien festivaaleista, jossa vierailee vuosittain lähes 60.000 kävijää.

Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 22. syyskuuta 2017. Some-hitistä elokuvaksi kasvaneella kieroutuneella sankaritarinalla on jo kymmeniä tuhansia seuraajia ja trailereita on katsottu parikymmentä miljoonaa kertaa.

Rendeliä esittää Kris Gummerus. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Rami Rusinen, Renne Korppila, Matti Onnismaa, Johnny Vivash, Bianca Bradey, Sheila Shah, Alina Tomnikov, Aake Kalliala sekä Reino Nordin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Pekka Lehtosaari, Miika J. Norvanto sekä Timo Puustinen, ja sen tuottavat Black Lion Pictures, Frozen Flame Pictures, Bad Beaver Productions sekä Haaja & Arwo Design.