Keyboard Cat kuoli – internet suree ikonisen kissan menehtymistä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositusta internet-meemistä tuttu kissa Bento on kuollut 9-vuotiaana. Eläin tunnettiin paremmin nimellä Keyboard Cat, eli kosketinsoittajakissana. Bento esiintyi lukuisilla videoilla, joissa kissa näyttää soittavan pientä sähköpianoa.

Lemmikin omistaja Charlie Schmidt julkisti suru-uutisen Youtubessa julkaisemansa tribuuttivideon muodossa. Uutinen Benton kuolemasta levisi nopeasti verkossa. Monet Twitter-käyttäjät osoittivat surunvalittelunsa suositun meemitähden kuolemasta.

Bento ei ollut alkuperäinen Keyboard Cat. Vuonna 1984 tehdyssä ensimmäisessä Keyboard Cat -videossa esiintyy Schmidtin aikaisempi kissa, Fatso. Performanssitaiteilija adoptoi Benton vuonna 2010, ja päätti tehdä kissasta Fatson mantelinperijän uutena kosketinsoittajakissana.