Helsinki-Vantaan lentokenttä äänestettiin Pohjois-Euroopan parhaaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsinki-Vantaan lentokenttä on äänestetty Pohjois-Euroopan parhaimmaksi lentokentäksi. Matkustajat äänestivät Helsinki-Vantaan lentokentän ykköseksi 500 lentokentän joukosta. Kyselyyn osallistui 13,73 miljoonaa matkustajaa.

Vuosittain 30 miljoonaa matkustajaa palveleva Helsinki-Vantaan lentokenttä on äänestetty Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi. SKYTRAX World Airport Awardsin järjestämään kyselyyn osallistui matkustajia yli sadasta maasta. Helsingistä lähtee eniten lentoja maailmalle pohjoisessa Euroopassa, sillä Helsinki-Vantaan kautta operoi yli 50 lentoyhtiötä. Pääkaupunkiseudulta pääsee suorilla lennoilla 145 eri kohteeseen.

Matkustajat arvioivat äänestyksessä lentokenttien palvelutasoa ja tärkeimpiä ominaisuuksia. Kyselyssä arvioitiin matkaselvityksen tekemistä, lentokentälle saapumista, jatkokuljetuksia, ostosmahdollisuuksia, turvallisuutta ja lähtöporttien toimintaa, Good News Finland -sivusto uutisoi.