Yksisarvisjäätelössä on glitteriä – koska tätä saa Suomesta?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa toimiva kauppaketjujätti Target on ottanut myyntiin yksisarvisjäätelöä. Vaaleanpunainen herkku on koristeltu ruokaglitteriä sisältävillä paloilla. Jäätelöannos näyttää kuin halinallet, yksisarviset ja merenneidot olisivat yhteistuumin räjäyttäneet kimallepommin sateenkaarimaailmassa.

Market Pantry on valmistanut Unicorn Magic Ice Cream -nimisen jäätelön, joka on vadelman makuinen herkkuvalmiste. Satumaiset yksisarviset ovat trendikkäitä maskotteja, ja niiden innoittamana on valmistettu lukuisia herkkuja. Nyt valmistettu jäätelö on kuitenkin ensimmäinen laatuaan, jossa on glitteripaloja tuottamassa säkenöivää makunautintoa.

Yksisarvisia on nykyään kaikkialla. Ihmiset leipovat yksisarviskakkuja, värjäävät hiuksiaan taruolentojen tavoin ja käyttävät yksisarvisen kuvilla koristeltuja tuotteita. Yksisarvisia on esiintynyt eri tarustoissa. Länsimaissa yksisarviset ovat villiluontoisia ja kesyttömiä, Lähi-Idässä ne puolestaan merkitsevät rauhaa ja onnea. Yksisarvinen on perinteisesti valkoinen hevonen, mutta joissakin kulttuureissa se on nuori vuohi.