5 toimivaa niksiä – näin siivoat keittiön muutamassa minuutissa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kodin askareet eivät ole yleensä runsaasti aikaa vaativia toimenpiteitä. Niiden suorittamisessa saattaa olla enemmän kysymys omasta viitsimisestä. Nyt on listattu viisi nopeaa vinkkiä keittiön siivoustoimenpiteisiin liittyen.

Vanha tuttu niksi on se, että mikroaaltouunin saa puhdistettua tehokkaasti sitruunan avulla, kun puolitetun hedelmän panee mikroon muutamaksi minuutiksi. Lika irtoaa pyyhkimällä. Kalkkiintuneet juomalasit ja maljakot saa puhdistettua tehokkaasti ravistamalla lasissa muutaman minuutin ajan lämmintä vettä, tiskiainetta, etikkatilkkaa ja raakaa riisiä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kodinkoneet ja pinnat saa puolestaan säihkyväksi kookosöljyn ja mikrokuituliinan avulla. Puiset leikkuulaudat voi saada puhtaammaksi panemalla ne kosteina mikroaaltouuniin minuutin ajaksi. Jääkapin saa puolestaan tuoksuttomaksi sijoittamalla sinne pienen kulhollisen kahvinporoja, Thumbtackin asiantuntijat paljastavat.