Syötkö mielestäsi terveellisesti? Tutkijalta tyly kommentti suolan vaikutuksista

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ruoasta ja terveydestä kiinnostunut on tarkka sen suhteen mitä suuhunsa laittaa. Terveellinen ja kasvispitoinenkaan ruokavalio ei kuitenkaan ole kovin terveellinen jos ruokaan laitetaan liikaa suolaa.

Lääkäri Queenie Chan kertoi Daily Mail -sivustolle olevansa huolissaan siitä, että ihmiset eivät pidä ruoan maustamisen tarkkailua tärkeänä. Jos ruokavalio sisältää kokonaisuudessaan liikaa suolaa, mikään salaatin ja kasvisten määrä ei auta tasapainottamaan suolan negatiivisia vaikutuksia elimistössä.

Chanin mukaan yli 8,5 grammaa suolaa päivässä laittaa sydämen tekemään ylitöitä. Tämä tarkoittaa sitä, että sydän alkaa pumppaamaan enemmän verta ja nostaa näin ollen verenpainetta, mikä taas altistaa aivoinfarktille.

Queenie Chanin mukaan ruokavalion vähäsuolaisuus on yhtä tärkeää kuin se miten tasapainoinen, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on. Chanin mukaan ruoan ylisuolaaminen on tällä hetkellä suurin syy siihen minkä vuoksi ihmisten verenpaine on jatkuvasti vaarallisen koholla.