Vinkki työhaastatteluun: Näin kerrot heikkouksistasi parhaiten

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työhaastatteluun kannattaa valmistautua vastauksia etukäteen miettimällä. Sen lisäksi, että työnantaja kysyy parhaimpia ominaisuuksia, haluaa se myös tietää työnhakijan heikkouksia. Jokaisella meistä on omat hankaluutensa.

Kun kertoo omista heikkouksista, ei kannata ladata tiskiin ennalta opeteltua fraasia siitä, että on liian työorientoitunut, perfektionisti tai älyttömän ahkera. Vastaus kuulostaa liian keksityltä ja saattaa herättää työhön valitsijan kellot soimaan. Valehteleeko hakija jostain muustakin vain itseään myydäkseen?

Sen sijaan kannattaa olla rehellinen. Jokaisella on varmasti aiemmissa työpaikoissa tullut esille asioita, joista ei ole suoriutunut parhaalla mahdollisella tavalla. Tällöin kannattaa kuitenkin painottaa, että haluaa oppia jatkuvasti pääsemään heikkoudesta eroon ja parantaa itseään, Popsugar muistuttaa.

Jos on esimerkiksi paineen alla helposti stressaantuva, kannattaa henkilön mainita uudesta harrastuksesta joogan ja meditoimisen parissa. Haastattelussa ei kuitenkaan kannata luetella heikkouksia, jotka voivat estää työn saamisen. Tällöin voi asian kiertää kertomalla toisen huonon puolensa, koska jokaiseen kysymykseen on kuitenkin vastattava jotain.