Jari Sillanpään matkatavaroissa kovia huumeita – karmaiseva kohtalo thaimaalaisessa vankilassa uhkasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä Suomessa on seurattu tiiviisti suosikkilaulaja Jari Sillanpään huumekohua, kun hänet otettiin viime lauantaina kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä huumerikoksista epäiltynä. Nyt Sillanpää on vahvistanut, että hänen matkatavaroistaan löydettiin kovia huumeita.

Laulajan asianajaja kiistää Iltalehden tiedot siitä, että poliisi epäilisi Sillanpäätä osallisuudesta huumeverkostoon, mutta vahvistaa poliisin epäilyt huumausainerikoksesta. Samalla asianajaja vahvistaa, että Sillanpään hallusta löytyi kovia huumeita, eli metamfetamiinia.

– Tulli on löytänyt Sillanpään matkatavaroiden joukosta pienen määrän eli alle yhden gramman suuruisen erän metamfetamiinia hänen palatessaan Suomeen Thaimaasta lauantaina 24.3.2018. Sillanpää ei osaa kertoa, mistä aine on peräisin, eikä aineen alkuperää ole vielä saatu selvitettyä. Sillanpää on tämän asian tiimoilta ollut ensin kiinniotettuna ja sitten pidätettynä, asianajaja kertoo.

Näiden tietojen valossa Sillanpään matkatavaroissa on siis ollut kovia huumausaineita jo Thaimaassa, jonka huumelait ovat tunnetusti äärimmäisen tiukkoja. Ulkomaalaisia on tuomittu maan pahamaineisiin vankiloihin jo hyvin pienistä huumelöydöistä. Suuremmista huumerikoksista heitä on tuomittu jopa kuolemaan, joka on kuitenkin muutettu elinkautiseksi. Alle yhden gramman metamfetamiinin löydöstä Sillanpäätä olisi todennäköisesti odottanut pitkä vankeustuomio karmaisevissa olosuhteissa.

Esimerkiksi ruotsalainen Kim Eriksson sai taannoin Thaimaassa metamfetaniinin valmistamisesta kuolemantuomion, joka muutettiin kuitenkin elinkautiseksi. Hän viruu Bangkokissa Klong Premin vankilassa samassa sellissä kymmenien muiden vankien kanssa nukkuen kivilattialla ilman sänkyä ja patjaa. Selliolosuhteet olisivat olleet Sillanpäällä samankaltaiset, vaikka tuomio olisi ollut lyhyempi ja hänet olisi voitu myöhemmin siirtää kärsimään tuomiotaan Suomeen.