Järjestystä keittiöön – näillä vinkeillä onnistut

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keittiön kaapit ja laatikostot täyttyvät helposti käyttämättömistä tavaroista. Jotta tärkeimmät astiat ja ruoanlaittovälineet olisivat aina käden ulottuvilla, voi hyödyntää ammattilaisten käyttämiä vinkkejä keittiön organisoimisessa. Kaikki alkaa viikkoruokien suunnittelemisesta.

Mama is on the move now- Every closet and storage piece in this house is getting a spankin' #cleartheclutter #judgefreezone #🙈

A post shared by Joanna Stevens Gaines (@joannagaines) on

Ruoat kannattaa suunnitella etukäteen, jotta lautasen sisältö pysyy terveellisenä ja ruokabudjetti maltillisena. Yksi keino ruokalistassa pysymiseen on käyttää keittiössä liitutaulua ravintoloiden tyyliin. Tällöin koko perhe tietää, mitä ruokaa on illalliseksi. Keittiössä kasvavat yrtit voi ripustaa seinälle omaan telineeseen, jotta ne eivät vie tilaa työtasoilta tai ikkunalaudoilta.

Keittiössä kannattaa suosia avohyllyjä eniten käytössä oleville astioille. Sen sijaan astiakaapit on järkevää tyhjentää välillä ylimääräisistä tavaroista. Astioita ja keittiötarvikkeita voi antaa esimerkiksi hyväntekeväisyyteen. Kannattaa myös opetella tapa, jossa keittiötä siivotaan samaan aikaan sitä mukaan kun ruokaa laitetaan. Keittokirjalle voi ostaa oman telineensä, jotta sekään ei vie pöytätilaa.

Lähde: Popsugar