Kana elänyt jo yli viikon ilman päätään

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mikäli joku juoksee hädissään ja kiireellä ympäriinsä, hänestä voidaan sanoa, että henkilö juoksee niin kuin päätön kana. Kana, joka on juuri mestattu, saattaa ottaa vielä muutamia juoksuaskelia tai yrittää vaikkapa lentoon. Eräs kana on kuitenkin elänyt ilman päätä jo yli viikon.

Daily Mail -sivusto kertoo Thaimaassa todistetusta ihmekanasta, joka on elänyt jo yli viikon ilman päätä. Kana oli menettänyt päänsä ilmeisesti jonkin eläimen hyökkäyksen seurauksena, mutta se oli kuitenkin jatkanut elämistä ilman päätä. Lopulta kana oli viety eläinlääkärille, joka oli todennut, että kana todella on vielä elossa.

Eläinlääkäri Aupakadee Arun Thong päätti adoptoida päättömän kanan itselleen. Uusi omistaja kutsuu kanaa todelliseksi taistelijaksi. Hän on alkanut ruokkimaan uutta lemmikkiään antamalla kanalle ruokaa ja antibiootteja suoraan sen ruokatorveen.

Eläinlääkäri toivoo, että kana saisi joltakin toiselta tilalta itselleen vielä uuden kodin, joka jaksaa sitoutua sen jokapäiväiseen hoitamiseen. Aiemmin tällainen tapaus on nähty Utahissa vuonna 1945 kun Mike-niminen kukko eli ilman päätä noin 18 kuukautta.