Helsingin poliisilla uusi ase joukkojenhallintaan – räntäsade hajottaa väkijoukot

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on perinteisesti keskitytty joukkojenhallinnassa merkittävästi monia muita maita kevyempiin keinoihin, joissa ihmiset eivät saa ruumiillisia vammoja. Nyt aprillipäivän kunniaksi Helsingin poliisi on esitellyt uuden lähes nerokkaan aseensa. Uutuudessa räntäsade hajottaa väkijoukot tehokkaasti.

– Rännätin on räntää ilmaan suihkuttava sadetin, jota poliisi voi käyttää muun muassa puistoissa ja rannoilla. Jos lämmin kesäsää saa ihmisten tunteet kuumenemaan, poliisi voi kytkeä Rännättimen päälle. Vilvoittava räntäsade viilentää tunteita, ja ihmiset hajaantuvat sisätiloihin ja koteihinsa, Helsingin poliisi esittelee uutuuttaan.

Rännättimellä on eri tasoja, joista lievin on pelkkä vesikuuro ja tehokkain on vihmova räntäsade. Ammattiversiossa on mukana myös syysusva, kostea merituuli, märkiä rakeita ja kunnon rankkasade. Staran saamien vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Rännätintä on testattu Suomen kenttäolosuhteissa jo vuosien ajan varsinkin vappuna. Tulokset ovat viime vuosina olleet rohkaisevia.

– Kuten olette ehkä säästä huomanneet, Rännätintä on jo kokeiltu alkuvuoden aikana Helsingin keskustassa. Isompaan operatiivisen käyttöön se otetaan vasta tulevana vappuna, kun koko Kaivopuisto katetaan Rännättimillä, Helsingin poliisi paljasti tänään.

Sää on paras poliisi, sanotaan. Siksipä Helsingin poliisi ottaa käyttöön uuden joukkojenhallintavälineen: Rännättimen….

Publiée par Helsingin poliisilaitos sur samedi 31 mars 2018