Astronautit vastasivat suosituimpiin Google-hakuihin – nämä asiat ihmisiä mietityttävät

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avaruus on Google-hakujen perusteella asia, joka kiinnostaa, ihmetyttää ja mietityttää monia. Nyt NASA:n seitsemän astronauttia pääsivät videohaastatteluun, jossa he vastasivat ihmisten pähkäilemiin avaruuteen ja astronautteihin liittyviin kysymyksiin.

WIRED-kanava julkaisee usein julkkisten kanssa tehtyjä haastatteluja, joissa kysymykset on poimittu suosituimpien tähtiin liittyvien Google-hakujen perusteella. Tällä kertaa videolla nähdään astronautit Jeffrey Hoffman, Chris Hadfield, Jerry Linenger, Leland Melvin, Mae C. Jemison, Mike Massimino ja Nicole Stott.

Astronautit vastaavat videolle 50 kysymykseen, joihin ihmiset ovat yrittäneet etsiä internetin avulla vastauksia. Astronautit vastaavat muun muassa siihen pystyvätkö linnut lentämään avaruudessa, paljonko he tienaavat ja päättyykö avaruus mihinkään.