Nälkäisenä ihmiset maksavat herkuista enemmän kuin normaalisti

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mielitekojen yllättäessä suklaan ja suolaisten perunalastujen houkutus voi käydä niin suureksi, että niitä on ostettava kotimatkalle vaikka perillä odottaisikin lämmin terveellinen ateria. Nyt tutkijat saivat selville, että ihmiset suostuisivat maksamaan himoitsemistaan herkuista enemmän nälkäisinä.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa tutkijat halusivat selvittää miten suuri voima mieliteoilla oli ihmisiin. New Yorkin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin miten paljon neljä tuntia syömättä olleet ihmiset suostuivat maksamaan himoitsemistaan herkuista.

Kävi ilmi, että vaikka ihmisillä olisi ollut vain hyvin vähän rahaa käytettävissään, he olivat siltikin valmiit käyttämään sen esimerkiksi yhteen suklaapatukkaan. Tutkijat huomasivat, että myös terveellisiä elämäntapoja suosivat ihmiset olivat alttiita mieliteoille, joista he olivat valmiita maksamaan 0,66 dollaria enemmän kuin terveellisistä vaihtoehdoista.

44 koehenkilöä kertoivat ensin hinnan herkuille näkemättä tuotteita. Kun 15 erilaista suklaapatukkaa näytettiin heille, jokaisen patukan arvo nousi ihmisten silmissä. Tutkijat myös huomasivat, että esimerkiksi Snickers-patukkaa himoitsevan ihmisen nälkä ei kasva vaikka hän unelmoisikin suklaasta. Nälän voimistuessa vain kyseisen Snickersin himo kasvaa entisestään.