150 uudenlaista peltipoliisia maanteille – äkkijarrutus ei enää pelasta sakoilta

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisihallitus kertoo kilpailuttaneensa Liikenneviraston kanssa automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan, jonka arvo on huolto- ja korjauspalveluineen 4,4 miljoonaa euroa. Tarjouskilpailun perusteella Suomen maanteille on tulossa ruotsalaisen Sensys Gatso Group AB:n tuotteita.

Sensys Gatso Group

– Huhtikuussa 2018 alkavan sopimuskauden aikana hankitaan 150 liikennevalvontalaitteistoa, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Uudet peltipoliisit mittaavat ajoneuvojen nopeutta tracking radar -tutkatekniikalla, joka seuraa kohteen aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä. Sen lisäksi, ettei viime hetken jarrutus enää pelasta autoilijaa sakoilta on uusia laitteita myös aikaisempia selvästi vaikeampi havaita.

Uuden tekniikan pilottijaksot ovat Koskenkylä-Kouvola ja Lusi-Vaajakoski. Nykyiset jo peltipoliisit säilyvät käytössä niiden elinkaaren loppuun saakka.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.