Ota lavuaari hyötykäyttöön – saat helposti lisätilaa keittiöön

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Keittiön lavuaariin kerääntyy helposti likaisia astioita, mutta muuten sillä ei ole yleensä sen merkityksellisempää käyttöä. Lavuaari nappaa kuitenkin paljon laskutilaa keittiöstä. Muutamalla lisäosalla voi saada lavuaarin osaksi keittiön pöytä- ja hyllykokonaisuutta.

OVER THE SINK SHELF Expandable #dekorph #decorph #kitchenuse #kitchenph #overthesinkshelf #uniquefindsph

A post shared by DekorPH (@dekorph) on

Lavuaarin yläpuolelle on olemassa pieniä ja kapeita hyllyjä, joilla voi säilyttää esimerkiksi tiskiaineita tai juomakuppeja. Tiskirätit, tiskiharjat ja pesusienet voi kiinnittää lavuaarin reunaan erillisen magneetin tai imukupin avulla. Tiskialtaan alla olevan kaapin oveen tai sen yläpuolelle voi puolestaan asentaa keittiöpyyhetelineen, jolla rätit ja leivinliinat kuivuvat näppärästi ja siististi.

Kaapinovien sisäpuolelle voi kiinnittää kapeita hyllyjä pesuaineiden säilyttämistä varten. Myös lehtikotelot sopivat tähän tehtävään erinomaisesti. Suomalaisissa keittiökaapeissa on yleensä oma kuivausteline astioille, mutta altaan reunalle voi hankkia myös pienemmän telineen pikkutiskin kuivattamista varten. Lavuaarin alakaappi kannattaa hyödyntää erinomaisena säilytystilana erilaisten telineiden ja pikkuhyllyjen avulla.