Voikukan varresta voi tehdä äänekkään pillin – ällistyttävä tulos!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Voikukkaa pidetään usein melko hyödyttömänä rikkakasvina vaikka sitä käytetäänkin monissa muissa maissa lääkekasvina. Voikukalla on paljon terveydellisiä vaikutuksia, mutta nyt eräs nainen esittelee videolla miten voikukan varsi taipuu myös pilliksi.

Nainen oli nähnyt voikukan hammaslääkärin vastaanoton ulkopuolella ja muistanut miten hän lapsena puhalsi aina voikukan varsiin. Nyt hän päätti kuvata videolle millainen ääni voikukasta lähtee, koska hän arveli, että moni ei tiedä kukan varren soveltuvan matalaääniseksi pilliksi.

YouTube-videolla nähdään miten nainen puhaltaa voikukan varteen, josta on poistettu itse kukka pois. Varsi toimii pillin tavoin, mutta sen ääni muistuttaa itse asiassa enemmän jonkinlaista torvea kuin kirkasäänistä pilliä.