Virossa nautitaan jo kesäkeleistä – vaikuttaa pian myös Suomeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitos on julkaissut twiitin, jonka mukaan Viron Vorussa nautitaan tänään poikkeuksellisen lämpimästä säästä. Päivälämpötilan ennustetaan nousevan Vorun alueella peräti 20 celsiusasteeseen. Tämä heijastuu myös Suomeen.

Suomessa saatetaan nauttia tänään kevään lämpimimmästä päivästä. Viron Vorussa odotetaan lämpömittariin kesälukemia, ja lämmin sää näkyy myös Suomen eteläosissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä-Suomen taivas voi olla autereinen Saharan autiomaasta kantautuvan pölyn takia.

Hiekkapöly on kulkeutunut Suomen yläilmakehään. Suomeen odotetaan sääennusteiden mukaan keväistä viikkoa, jolloin lumet sulavat ja aurinko paistaa. Maan eteläosissa voidaan nauttia reilusti yli kymmenestä lämpöasteesta.