Maailmanloppu viikon päästä? Hurja teoria leviää jälleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Salaliittoteoreetikot ovat ennustaneet maailmanloppua muun muassa poikkeuksellisten planeettojen asennon perusteella. Maanantaina 23. huhtikuuta Aurinko, Kuu ja Jupiter liittyvät Neitsyen konstellaatioon, mikä tarkoittaa joidenkin hurjien tulkintojen mukaan Jeesuksen toista tulemista.

Samana yönä kuolemanplaneetta Nibirun kerrotaan ilmestyvän taivaalle. Maailmanloppua useamman kerran aiemmin ennustanut numerologi David Meade väittää, että 23. huhtikuuta koetaan tulivuorenpurkauksia ja samalla alkavat lopun ajat, Mirror uutisoi. Tapahtumaa kutsutaan Raptureksi, eli Ylöstempaukseksi.

Raamatun mukaan ylöstempauksen aikana uskovaiset pelastettiin taivaaseen. Nibirun ilmestyminen tietää David Meaden mukaan maailmanlopun alkamista. Vuosituhansien ajan on liikkunut väite, jonka mukaan sumerilaisten löytämä liikkuva planeetta Nibiru törmäisi kohtalokkaana päivämääränä maapalloon tappaen kaikki sen ihmiset.