Asiantuntija: ”Seksirobotit pelastavat avioliittoja”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Silicon Samantha on Sergi Santosin kehittelemä keinotekoisella älyllä varustettu seksinukke, joka kommunikoi omistajansa kanssa. Oikeaa naista muistuttava robotti reagoi kosketukseen ja sanoihin. Se voi jopa saada orgasmin – tai ainakin ohjelmoida itsensä orgasmilta tuntuvaan ja kuulostavaan tilaan.

Sergi Santos nousi taannoin otsikoihin käytettyään tekoälyllä varustetun rakastajattaren rakentamiseen 100.000 dollaria. Seksirobottiasiantuntija on vakuuttunut, että keinoälyllä varustetut seksirobotit voivat pelastaa ihmisten avioliittoja. Hänen vaimonsa Maritsa Kissamitaki tukee miehensä seksirobottielämää.

Espanjassa asuva pariskunta on ollut naimisissa 16 vuotta. Barcroftille haastattelunsa antanut Sergi Santos väittää, että naisten ja miesten seksuaalinen halukkuus poikkeaa toisistaan. Miehet haluavat hänen mukaansa harrastaa enemmän seksiä. Tällöin apuna voisi olla oma seksirobotti.

– En eroa vaimostani ainakaan seksin takia, koska olen tyydyttynyt myös silloin, kun vaimoni ei voi antaa läheisyyttä, Santos kertoo.