Pako Alcatrazista -vankikarkurit selvisivät sittenkin hengissä? Uskomaton todiste löytyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1979 ensi-iltansa saanut Don Siegelin ohjaama ja Clint Eastwoodin tähdittämä elokuva Pako Alcatrazista on elokuvahistorian tunnetuin vankilapakoon liittyvä elokuva. Elokuvassa kolme miestä pakenee vuonna 1962 Alcatrazin vankilasta, minkä ei pitänyt olla mahdollista.

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa miehet selviävät pakomatkasta hengissä, mutta todellisuudessa FBI ja muut viranomaiset ovat pitäneet loppuratkaisua mahdottomana. Virallisesti vankikarkurit hukkuivat mereen San Franciscon lahdella. Nyt viranomaiset ovat kuitenkin paljastaneet todisteen, jonka mukaan viralliset selitykset ovat sittenkin voineet olla vääriä ja elokuvan on mahdollisesti pitänyt paikkansa.

Tosielämän vangit John ja Clarence Anglin sekä Frank Morris valmistelevat hurjaa pakoaan puolen vuoden ajan, kunnes lopulta pääsevät vastoin kaikkia odotuksia vankilan muurien ulkopuolelle. Heidän ruumiitaan etsittiin pitkään merestä ja rannoilta, mutta niitä ei koskaan löytynyt. Nyt yli 50 vuotta myöhemmin on paljastunut, että John Angliniksi esittäytynyt mies on lähettänyt viranomaisille kirjeen, jossa hän kertoo olevansa elossa.

Kirje toimitettiin viranomaisille jo vuonna 2013, mutta se paljastettiin vasta nyt. Kirjeessä 83-vuotias John Anglin kertoo olevansa vakavasti syöpäsairas ja suostuvansa palaamaan vankilaan yhdeksi vuodeksi, jos saa vastineeksi syöpähoitoja. Kirjeen mukaan Frank Morris kuoli lokakuussa 2005 ja on haudattuna väärällä nimellä. Anglinin veli Clarence menehtyi vuonna 2011.

The Telegraph -lehden mukaan kirjeessä pyydetään, että viranomaiset vahvistavat suostumuksensa sopimukseen televisiossa. Sen jälkeen John Anglin ilmoittaa olinpaikkansa vankilaan noutamista varten. FBI on tutkinut kirjettä, eikä siitä ole löytynyt sormenjälkiä tai muita merkkejä kirjoittajasta. Käsiala voi kuitenkin täsmätä vankikarkurin käsialan kanssa.