Mitä ihmettä? Ampiainen raateli kalan silmän

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ampiaiset ovat tuttu näky kesäisin ulkona, vaikka moni voikin yrittää niitä vältellä pistämisen pelossa. Aikuiset ampiaiset aterioivat kukkien medellä, minkä vuoksi puutarhat ja kukkapenkit yleensä kuhisevatkin ampiaisia.

Nyt YouTube-videolla nähdään erikoinen tilanne, jonka eräs nainen sai ulkona todistaa. Hän huomasi yllätyksekseen, että paperiampiainen oli käynyt pöydällä olevan kuolleen kalan kimppuun ja alkanut syömään sen silmää hyvällä ruokahalulla.

Ampiaisen näkeminen kuolleen kalan kimpussa on melko epätavallinen näky. Videolla nähdään miten ampiainen näyttää syövän kalan silmää ja irrottavan siitä lihaa. Kun ampiainen onnistuu leikkaamaan ison lihakimpaleen kalan silmästä, se lentää saaliinsa kanssa pois. Videon kuvaajan mukaan ampiainen oli kuitenkin tullut vielä takaisin syömään kalaa.