Uhanalainen gorillavauva syntyi – emon reaktiosta viraalihitti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Washington D.C.:ssa sijaitsevassa Smithsonian National Zoo -eläintarhassa syntyi sunnuntaina uusi gorillavauva. Vastasyntynyt sai nimekseen Moke, ja pikkuinen voi todella hyvin emonsa hellässä hoidossa.

Eläintarha on julkaissut omalla YouTube-kanavallaan todella herkän videon, jossa 15-vuotias emo Calaya synnyttää. Synnytys tapahtuu eläintarhan hoitajien valvovien silmien alla, ja hoitajat kehuvat ja kannustavat Calayaa niin kauan, että emo saa vastasyntyneen gorillan käsivarsilleen.

Heti kun emo on synnyttänyt poikasensa, se kääntyy istumaan ja ihastelee pikkuista ihmettään. Gorillaemo suukottelee vastasyntynyttä, mikä saa hoitajat huokailemaan ihastuksesta. Läntinen tasankomaagorilla on hyvin uhanalainen laji, minkä vuoksi uusi lajin edustajan syntyminen olikin eläintarhalle hyvin onnellinen tapahtuma. Moke on kuluneen yhdeksän vuoden aikana ensimmäinen urospuolinen läntinen tasankomaagorilla, jonka syntymää eläintarhassa saatiin seurata.