Autistinen poika teki maailman suurimman Titanic-kopion – rakentaminen kesti 700 tuntia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maailmanhistorian tunnetuimmasta merenkulun tragediasta tuli kuusi vuotta sitten kuluneeksi jo sata vuotta. Silloin uppoamattomana pidetty Titanic osui kohtalokkaasti jäävuoreen ja upposi vieden mukanaan suuren määrän ihmishenkiä. Nyt autistinen poika on saanut valmiiksi upean Titanic-jäljennöksen, jonka hän teki Lego-palikoista.

Islannissa Reykjavikissä vanhempiensa kanssa asuva autistinen Brynjar Karl Bigisson alkoi rakentamaan Lego-palikoista Titanic-jäljennöstä viisi vuotta sitten ollessaan vasta kymmenenvuotias. Nyt pojan tekemä jäljennös on kuljetettu Tennesseessä Pigeon Forgessa sijaitsevaan Titanic Museum Attraction -museoon kaikkien ihasteltavaksi.

Bigisson alkoi CNN-uutisten mukaan kiinnostumaan Lego-palikoilla rakentamisesta ollessaan viisivuotias. Kun hän pääsi vanhempiensa kanssa Tanskaan Legolandiin näkemään upeita palikoilla tehtyjä jäljennöksiä hän päätti, että hän haluaa rakentaa itse Legoista Titanic-laivan.

Poika rakensi Titanic-laivan koossa, joka olisi realistinen Lego-figuurien kokoon nähden. Jäljennös on noin kahdeksan metriä pitkä ja puolitoista metriä korkea. Bigisson käytti laivan valmistamiseen 56.000 Lego-palikkaa. Titanic-jäljennöksen tekemiseen meni yhteensä 11 kuukauden aikana yli 700 työtuntia ennen kuin Bigisson sai laivan valmiiksi.