Lyijykynästä voi nyt kasvattaa syötävää – upota kynä multaan ja kastele

Lifestyle Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sprout World -niminen yritys valmistaa mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia kyniä, joista kasvaa käytön jälkeen kukkia, yrttejä tai kasviksia. Kynät on valmistettu kokonaan kestävää kehitystä tukien ja kynän kaikki osat ovat täysin maatuvia.

Sprout-kynät ovat laadukkaita puukyniä, joiden varteen on piilotettu kukkien, kasvisten ja yrttien siemeniä. Kun kynä lyhenee niin lyhyeksi, että sitä on hankalaa käyttää, sen voi istuttaa multaan kärki ylöspäin, jolloin kynän päässä oleva siemenkotelo vapauttaa multaan siemenet.

Kynien siemenet on valittu sellaisista kukista, kasviksista ja yrteistä, että ne alkavat itämään mahdollisimman helposti. Kynän käytön jälkeen ruukkuun voi kasvaa vaikkapa jokin ruoanlaittoon sopiva yrtti tai esimerkiksi kirsikkatomaatin taimi.