Britannian taistelu muovijätettä vastaan: Nyt halutaan kieltää pumpulipuikkojen ja drinkkitikkujen myynti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Iso-Britanniassa on viime aikoina taisteltu yhtä maailman merkittävintä ympäristöongelmaa vastaan rajoittamalla muovijätteen syntymistä. Maassa kielletään kaikki mikrohelmiä sisältävät kosmetiikkatuotteet, tarjotaan muovipusseja asiakkaille vain maksusta, minkä lisäksi ihmisille tullaan tarjoamaan ilmaisia vesipisteitä kaupoissa, kahviloissa ja yrityksissä muovipullojen vähentämiseksi.

Seuraava askel koskee muovisia drinkkitikkuja, pumpulipuikkoja ja muovipillejä. Iso-Britannian pääministeri Theresa May on alkanut ajamaan yksittäisten ja kertakäyttöisten muovituotteiden myyntikieltoa, jota viedään eteenpäin tämän vuoden aikana.

Theresa Mayn tavoitteena on saada kertakäyttöisten muovituotteiden, kuten pumpulipuikkojen, muovipillien ja drinkkitikkujen myynti loppumaan vuoteen 2019 mennessä. BBC-uutisten mukaan pelkästään Englannissa heitetään joka vuosi noin 8,5 miljardia muovipilliä roskiin.