Ostaisitko seisomapaikan lentokoneeseen? Uusi konsepti ihmetyttää

Matkailu · Tim Isokivi

Tulevaisuudessa lentokoneisiin saatetaan myydä perinteisten istumapaikkalippujen ohella myös edullisempia paikkoja. Niissä matkustajat joutuvat tosin miltei seisomaan. Italialainen Avio Interiors on esitellyt Aircraft Interiors Expo 2018 -tapahtumassa Skyrider 2.0 -penkkejään.

Ne koostuvat satulamaisesta alaosasta, selkänojasta ja pienistä käsinojista. Yhtiön mukaan Skyrider 2.0 -paikat painavat 50 prosenttia perinteisiä istuimia vähemmän, ja niissä on vähemmän osia. Paikkojen pienemmän koon myötä matkustajiakin mahtuisi koneeseen jopa 20 prosenttia enemmän.

Skyrider 2.0 on paranneltu versio Avio Interiorsin aikaisemmasta Skyrider-konseptista. Aikaisempi malli ei mennyt läpi Yhdysvaltojen ilmailuhallinto FAA:n seulasta.