FPV-lennokin huima ratanäytös – hyppää kyytiin videon avulla

Digi · Terhi Piiroinen

Kameralla varustetut radio-ohjattavat FPV-lennokit esittävät reaaliaikaista videokuvaa lennon aikana. Pilotti ohjaa lennokkia sen omasta näkökulmasta ilman, että omaisi suoraa näköyhteyttä varsinaiseen laitteeseen. Lennokkivideoita ladataan usein nettiin myös muiden katseltavaksi.

NURK FPV on julkaissut Youtubeen videon, jolla nähdään huima ratalento tehdashallissa. Lennokkia ohjaillaan huimassa nopeudessa monipuolisella radalla ja ilman, että laite törmää esteisiin. Lentosuoritus on nopeatempoinen ja sisältää paljon äkkinäisiä käännöksiä.

Videon katsomisesta voi tulla huonovointisuutta. Kolme minuuttia pitkä lentovideo päättyy siihen, kun lennokki saapuu pilottinsa luokse. FPV-lennokkeja on markkinoilla useita eri malleja, joista harrastaja voi valita parhaiten käyttötarkoitukseensa sopivan.