LS: Evira yllättyi päiväkotien leivontakiellosta: ”Aamupuurosta voi todellakin leipoa sämpylöitä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Länsi-Suomi -lehti aiheutti eilen kovasti keskustelua, kun se paljasti Rauman kaupungin kieltäneen päiväkodeilta sämpylöiden leipomisen ylimäämäpuurosta. Puurosta leipominen on suomalainen perinne, mutta Raumalla se kiellettiin syistä, jotka on nyt asetettu kyseenalaisiksi.

Leipominen kiellettiin kolmessa päiväkodissa. Rauman ruokapalvelun tuotantopäällikkö Eija Väinölä kertoi Länsi-Suomi -lehdelle, että päätöksen taustalla on omavalvonta ja yhdenmukaistaminen. Kaikissa kaupungin päiväkodeissa tulee hänen mukaansa olla lähtökohtaisesti tarjoilla samantyyppistä ruokaa.

Päätöksessä vedottiin myös lasten yhdenvertaisuuteen ja elintarvikelainsäädäntöön. Nyt tieto kiellosta on kantautunut myös Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle, jonka ylitarkastaja Pirjo Korpela oli yllättynyt tapauksesta. Hänen mukaansa päiväkotien leipomiskielto on tarpeeton.

– Ylijääneestä aamupuurosta voi todellakin leipoa sämpylöitä. Puuron uudelleenkäyttöön ei liity minkäänlaista hygieniariskiä, ylitarkastaja Pirjo Korpela kertoi lehdelle.