Näin saat sitruunasta mehun helpommin talteen – pieni niksi vaikuttaa

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sitruuna on makea ja hapan hedelmä, joka maistuu niin makeissa jälkiruoissa kuin suolaisissakin herkuissa. Sitruuna on oiva apu myös siivoamisessa. Sitruunan yleisin käyttötapa edellyttää kuitenkin aina lähes poikkeuksetta sitä, että hedelmästä käytetään pelkkä mehu.

Sitruunan mehun pystyy keräämään talteen helposti ja yksinkertaisesti puolittamalla hedelmän ja puristamalla sitä. Viimeisten pisaroiden puristaminen on kuitenkin melko vaivalloista, minkä vuoksi Good Housekeeping -sivusto onkin nyt julkaissut hyvin tarpeellisen niksin, jonka avulla sitruunanmehu puristuu hedelmästä helpommin.

Moni säilyttää sitruunoita joko pöydällä tai jääkaapissa. Ruoanlaiton ammattilainen Monaz Dumasia neuvoi laittamaan sitruunan puolikkaan kuitenkin mikroaaltouuniin 20 sekunniksi ennen sen puristamista. Kun sitruunan halkaisee lämpimänä, mehu irtoaa siitä helpommin ja sitä saa puristamalla sitruunasta enemmän talteen.