Näin nopeasti robotti kokoaa Ikean tuolin – valmis alle yhdeksässä minuutissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme äskettäin robotista, joka kokoaa Ikean huonekaluja automaattisesti. Sen ansiosta usein vaikeatulkintaisilla ohjeilla varustettujen esineiden kokoamisen voi suosiolla jättää tekoälyn hoidettavaksi.

Nyt robotin kehitelleen Singaporen Nanyangin teknillisen yliopiston Youtube-tilillä on jaettu robotin kykyjä esittelevä video. Siinä kahden robottiraajansa avulla työskentelevä kone on laitettu kokoamaan Ikean Stefan-tuolia.

Ennen työhön ryhtymistä robotti on yliopiston tiedotteen mukaan tutkinut ohjeita, paikantanut osien sijainnin ja suunnitellut nopeimman tavan koota huonekalu. Varsinaisessa tuolin kokoamisessa vierähtää vain 8 minuuttia 55 sekuntia robotin tehokkaan algoritmin ansiosta. Samaan harva ihminen tuskin kykenisi.